Влез за корисници

lock_forum
lupa-6

Испит за извршители

ispit na izvrsiteli 2
bannerbg_main
usaid

Најчести прашања

prasalnik 2
26122011162156_g_komisija-za-zastita-na-prav

Анкета

Новиот дизајн е:

Резултати од гласањето

Loading ... Loading ...
October 2021
M T W T F S S
« Sep    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Семинар на извршители

IMG_20210626_130606Во согласност со законската обврска за континуирано стручно усовршување и едукација на извршителите, на 26 јуни 2021 година, во хотелот „ Метропол “, Охрид се одржа еднодневен семинар во организација на Комората на извршители на Република Северна Македонија.

Семинарот го отвори претседателот на Комората на извршители на РСМ, Ванчо Марковски, со упатување поздрав до присутните на семинарот.

Покрај  извршителите и дел од вработените во извршителските канцеларии, на овој семинар присуствуваа и г-дин Оливер Ѓуровски од Централен регистар на РСМ, г-ѓа Христина Нелковска од Управата за јавни приходи на РСМ и судија Богоја Стрезоски од Основен суд Охрид.

На семинарот беа обработени следните теми: ,,Како извршителот да избрише заложни права врз подвижен предмет кој е продаден во извршување, а се запишани во Централен регистар и товари во корист на други доверители”, ,,Пресметување ДДВ при продажба на недвижен имот и подвижни предмети”,  ,, Постапување на судовите по приговор а во врска со член 93 став 3 од ЗИ и постапување на судовите по истакнато барање од извршител да се досудат трошоци за одговор по приговор и дадена жалба од извршител како и за достава на одговор на приговор до странките и третите лица”  и ,,Наплата на награда и трошоци од странки со преземање извршни дејствија по донесен Заклучок за утврдување трошоци на извршување” а по кои теми беа донесени соодветни заклучоци.

Јавни објави

Logotype1111

Обука за обучувачи (ТоТ)

1111

Новости

 

Одлуки

Logotype1111

Дисциплинска комисија

12741923_223063811373098_4535535635364534759_n

Најди извршител

mapa_mk

Огласи за продажба

nedvizen imot

Ј О_abstract

discrimination
New Image
LogoHeader2014
aukciska_kukja

Академик

image001

Член на Деловен совет

uacs_logo

зсрм

header

Browse Front Page

Featuring Top 10/203 of Front Page

Subscribe

Read more

QRCode