Влез за корисници

lock_forum
lupa-6

Испит за извршители

ispit na izvrsiteli 2
bannerbg_main
usaid

Најчести прашања

prasalnik 2
26122011162156_g_komisija-za-zastita-na-prav

Анкета

Новиот дизајн е:

Резултати од гласањето

Loading ... Loading ...
January 2022
M T W T F S S
« Dec    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Обука за обучувачи (ТоТ)

1111
Во рамки на проектот „Прекугранично извршување на пресуди“, финансиран од страна на Федералното Германско Министерство за економска соработка и развој и Германското Друштво за Интернационална Соработка, Отворениот Регионален Фонд за правна реформа во Југоистична Европа во соработка со Меѓународна унија за извршители ја организираа првата сесија од регионалната онлајн програма насловена како Обука на обучувачи ( Train-the-Trainer programme ), а која програма опфаќа теми на обука од областа на извршувањето. Првата сесија се одржа во период од 15-18-ти февруари 2021 година и во истата беа вклучени група од селектирани извршители од државите во Југоисточна Европа.
Обука за обучувачи (ТоТ) проектот, има за цел да развие оддржлива програма за обука на извршителите со цел подобрување на прекуграничното извршување на странски судски одлуки и да формира група на сертифицирани обучувачи, кои ќе се стекнаат со сертификат издаден од страна на Меѓународната Унија на Извршители, за земјите од Југоисточна Европа.
Првата одржана сесија во рамки на ТоТ програмата ги опфати последните трендови во рамки на судското обучување, а врз база на унифицирана методологија за развој на програма и потребни критериуми за ефективни обуки. Учесниците дискутира за прекугранчиното извршување и начините на кои тоа е регулирано во рамки на правните системи во нивните држави како и за одредени спорни прашања и можни области кои во иднина би можеле да бидат разработени во рамки на обуката. Како резултат на дискусијата, групите беа формирани врз база на принципот на регионална репрезентација па дискусијата вклучуваше теми како: Прекугранично извршување на алиментација; Прекугранична достава на документи и акти; Хашката Конвенција за достава од 1965 година; Регионалнота пракса која извршителите ја имаат при спроведувањето на извршувањето; Е-извршување и стандардизиран регионален пристап, Хашката конвенција за Пресуди од 2019 година и Извршување против државата.
Следната сесија во рамки Обука за обучувачи (ТоТ) програмата е закажана од 6-9 април,2021 година.

Јавни објави

Logotype1111

Обука за обучувачи (ТоТ)

1111

Новости

 

Одлуки

Logotype1111

Дисциплинска комисија

12741923_223063811373098_4535535635364534759_n

Најди извршител

mapa_mk

Огласи за продажба

nedvizen imot

Ј О_abstract

discrimination
New Image
LogoHeader2014
aukciska_kukja

Академик

image001

Член на Деловен совет

uacs_logo

зсрм

header

Browse Front Page

Featuring Top 10/206 of Front Page

Subscribe

Read more

QRCode