lupa-6

Меѓународна конференција

111

Испит за извршители

ispit na izvrsiteli 2
bannerbg_main
usaid

Најчести прашања

prasalnik 2
26122011162156_g_komisija-za-zastita-na-prav

Форум

lock_forum

Анкета

Новиот дизајн е:

Резултати од гласањето

Loading ... Loading ...
October 2017
M T W T F S S
« Aug    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Дисциплинска комисија

Членови на Дисциплинска комисија на КИРМ:

1.Николче Диневски извршител од Битола

2. Васил Донев извршител од Струмица

3.Снежана Андреевска извршител од Скопје

4.Ванчо Марковски извршител од Тетово

5.Владимир Панчевски – член (претседател /судија на Основен суд Скопје 1 Скопје )

6.Улбер Хасани – член (претседател /судија на Основен суд Скопје 2 Скопје)

7.Сашо Василевски – член ( член на Совет на Јавните обвинители на РМ)

8.Сандра Крстиќ – заменик член (судија на Основен суд Скопје 1 Скопје

9.Виолета Арнаудовска – заменик член (судија на Основен суд Скопје 2 Скопје

10.Диљавер Бектеши – заменик член (член на Советот на јавни обвинители на РМ)

 

Дисциплинската комисија е составена од пет члена.

Членовите на Дисциплинската комисија имаат заменици.

Членовите на Дисциплинската комисија и нивните заменици ги избира Собранието на Комората и тоа членовите од редот на Комората на предлог на извршителите, а членовите од редот на судиите и нивните заменици на писмен предлог од страна на Судскиот совет на Република Македонија и еден член  и негов заменик на писмен предлог на Министерот за Правда, со мнозинство на гласови од присутните со тајно гласање.

Начинот на предлагање и спроведување на гласањето ќе се уреди со Деловникот за работа на Собранието.

Дисциплинската комисија на својот прв состанок избира Претседател и Заменик претседател на дисциплинската комисија.

Дисциплинската комисија ја спроведува дисциплинската постапка, по предлог од овластен подносител.

Правата и надлежностите, водењето на постапката, како и донесувањето на Одлука се регулираат со Правилникот за дисциплинска одговорност и дисциплинска постапка.

РАСПРЕДЕЛБА

Logotype1111

Новости

 

12741923_223063811373098_4535535635364534759_n

Најди извршител

mapa_mk

Огласи за продажба

nedvizen imot
discrimination
New Image
LogoHeader2014
aukciska_kukja
New Picture

Академик

image001

Член на Деловен совет

uacs_logo

зсрм

header
QRCode